Mindennapi életünk

Mindennapi életünk

Mézes francia krémes

2016. február 18. - Cs. Kriszta



Hozzávalók
1 db tojás
1 db tojássárgája
5 dkg margarin
1 ek méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg finomliszt

A krémhez
8 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál finomliszt
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
10 dkg margarin

A tésztához
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
5 dkg margarin
1 ek méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg finomliszt


A krémhez
8 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál finomliszt
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
10 dkg margarin

A habhoz
5 dl hulala (vagy bármilyen más, de akkor kell habfixáló vagy zselatin)
1 csomag vaníliás cukor
4 csapott ek porcukor
1 csomag habfixáló (opcionális)
3 ek zselatin (opcionális)

A mázhoz
6 dkg tortabevonó (tejbevonó)
10 dkg fehér csokoládé
4 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalói
1. A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk.
2. Két részre osztjuk, 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és tepsi hátulján sütjük. Sütési idő kb: 6-8 perc.
3. Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat, és mielőtt megdermedne megjelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.

A krém hozzávalói
1. A pudingokat, lisztet, tojássárgáját, vaníliás cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük. Mielőtt teljesen kihűlne, keverjük bele a margarint és a porcukrot is, és így keverjük egyneművé a krémet.
2. A másik lapra kenjük a pudingos krémet, és a krémre a kemény tejszínhabot. Rárakjuk a csokis mázas tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
A hab hozzávalói
1. A tejszínt, vaníliás cukrot, a porcukrot kemény habbá verjük. Ha nem Hulala tejszínt használunk, akkor kell hozzá a habfixáló vagy a zselatin.
A máz hozzávalói
1. A tortabevonót és a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x30 cm 

Forrás itt található:

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodportal.blog.hu/api/trackback/id/tr318423440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása