Mindennapi életünk

Mindennapi életünk

Rigójancsi – nagyon guszta és még finom is

2016. február 17. - Cs. Kriszta







Hozzávalók:

Tészta:
8 tojás

Csokis krém

8 tojás sárgája,
20 dkg olvasztott csoki,
40 dkg cukor
másfél dl víz,
2 és fél RÁMA margarin
 1 l  tejszín



Elkészítése
Tészta:  
6 tojásból barna piskótát sütök, ketté vágom. 8 tojás sárgáját, 20-dkg olvasztott csokival kikeverni, 40 dkg cukrot felönteni másfél dl vízzel, addig főzni, mikor kezd hólyagosodni. Akkor ráönteni a csokis tojásos krémre,és mixelni.

Tűzre téve addig főzzük,még jó sűrű nem lesz. Akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Belekeverünk 2-és fél RÁMA margarint ( habosra keverjük). Felverünk 1 l  tejszínt, én /MEGLÉT/ használok.Felét óvatosan, fakanállal a csokis krémbe keverni.

Összeállítás: Piskóta, barna krém, arra a megmaradt tejszín ,a piskóta másik fele.Főző csokival leönteni. Tehát: piskóta, barna krém, tejszín, piskóta.

Fotó: Illusztráció
Forrás : Emília

- 6 tojásból barna piskótát sütni. A krémbe kell 8 tojás sárgája, a fehérjét fel lehet használni másra. Pl. kókusz csók…stb

- 1 liter tejszín mindenképpen kell, mert nem lesz szép magas a torta



Forrás itt található:

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodportal.blog.hu/api/trackback/id/tr178423446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása