Mindennapi életünk

Mindennapi életünk

Őszibarack süti – Gyerekkorom kedvence volt!

2016. február 15. - Cs. Kriszta




Hozzávalók
20 dkg sertészsír
2 tojássárgája
30 dkg cukor
3 evőkanál liszt
80 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 dl tej



A töltelékhez:
20 dkg vaj
a tészta kivájt belseje
3 evőkanál baracklekvár
3 dkg cukrozatlan kakaópor
15 dkg darált dió
2 evőkanál porcukor
rumaroma
A színezéshez:
málnaszörp
mandulaaroma
vérnarancsaroma
6 dkg cukor


Elkészítése
A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével összedolgozzuk. A 3 evőkanál lisztet a sütőporral összekeverve a tésztához adjuk, összedolgozzuk és egy órán keresztül pihentetjük. Majd a 80 dkg lisztet is hozzáadjuk. Összegyúrjuk és diónagyságú golyókat formálunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kis távolságra, mert meg fog nőni sütés közben. Közép meleg sütőben megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, hogy ne száradjon ki a tészta. Amikor kap egy kis színt ki is vehetjük. Még melegen egy kanál segítségével kikaparjuk a golyók belsejét. A vajat kikeverjük, a töltelék minden alapanyagát hozzáadjuk. A kikapart tésztát elmorzsoljuk és a töltelékhez adjuk. A golyókat megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket. A barackok oldalait hígítatlan málnaszörpbe mártjuk, megkenjük színes aromákkal és cukorba forgatjuk. A süteményt letakarjuk és egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhuljon.


Forrás itt található:

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodportal.blog.hu/api/trackback/id/tr618423508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása