Mindennapi életünk

Mindennapi életünk

Habos krémes – finom és csodásan mutat! Minden ünnepi alkalomra megsütöm!

2016. február 16. - Cs. Kriszta






Hozzávalók
Hozzávalók:
10 dkg cukor
4 tojássárgája
40 ml tej
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál citromlé
20 dkg margarin
50 dkg liszt



A krémhez:
a megsütött lapok egyike
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 evőkanál lekvár
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 dl tej
pár csepp rumaroma

A habhoz:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
csokoládéreszelék


Elkészítése
A tészta minden alapanyagát egy tálba tesszük. A szódabikarbónára öntjük a citrom levét, hogy felfusson. Jól összegyúrjuk a tésztát. Eleinte úgy érezhetjük, nehezen áll össze, de ettől ne ijedjünk meg, csak gyúrjuk addig amíg megfelelő állagú lesz. Mikor összeállt, négy egyenlő részre osztjuk. A lapokat vajjal megkent tepsi hátulján kinyújtjuk és villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt megsütjük. Amikor aranybarna a teteje, a lap megsült. Szedőlapáttal alányúlunk és egy tálcára csúsztatjuk, vigyázzunk mert a lapok könnyen törnek. A lapok közül egyet felhasználunk a krémhez. A kezünkkel, vagy robotgéppel apróra tördeljük. A margarint, a cukrot, a lekvárt, a kakaóport és a tejet egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük. Adunk hozzá pár csepp rumaromát, majd ha felfőtt levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Az apróra tördelt lapot a krémbe keverjük. Kettőbe osztjuk és a lapokra kenjük, a tetejére nem kerül krém. A tojásfehérjét a habbal összekeverjük és gőz fölött felverjük, mikor már elég szilárd a citromlét is hozzáadjuk. Nagyjából 10 percen át kell verni ahhoz, hogy elég kemény legyen. Ha a hab megfelelő keménységű, már nem csöpög, a sütemény tetejére halmozzuk. A csokoládéreszeléket a tetejére szórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Azért fontos pár órát pihentetni, hogy a lapok megpuhuljanak a krémtől. Majd felszeleteljük.


Forrás itt található:
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodportal.blog.hu/api/trackback/id/tr798423474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása