Hozzávalók
6 tojásfehérje
25 dkg cukor
25 dkg vágott dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez: 6 tojássárgája 20 dkg cukor 2 evőkanál meleg víz 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 6 dkg étcsokoládé 15 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé (a tetejére) |
Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A vágott diót és a kakaóport a kemény habhoz adjuk. Sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm-es tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 25 percen át sütjük. A tojások sárgáját, a cukorral, a 2 evőkanál vízzel és a kakaóval gőz fölött nagyjából 10 percen át kavargatjuk, majd hozzákeverjük a reszelt csokoládét, mikor elkezd besűrűsödni, levesszük és hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük és lassan hozzáadjuk a krémet. A kihűtött lapra kenjük. A 10 dkg csokoládét felolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk.
Forrás itt található: